Paarden zijn grote en sterke dieren, maar zelfs als men groot en sterk is dan heb je ook gevoelige plekjes die men kan kriebelen. Tussen de dij en de buik kan je een paard flink kriebelen, het is één van hun meest gevoelige plekjes. Probeer maar eens met een fijn takje over de zij van een paard te gaan

, je zal zien dat het raar kan reageren.

De buik van het paard is zowat het meest gevoelige lichaamsdeel. Vooral merries zullen hun oren in de nek leggen en met hun staart beginnen zwaaien als je probeert om over hun buik te wrijven. Het is daar beneden zeer gevoelig en het kietelt! De buik is de meest kwetsbare plaats van het dier zijn lichaam. Het kan door een roofdier gedood worden als het met zijn klauwen en tanden aan zijn buik gaat trekken.

Paarden kunnen op een grappige manier reageren als men ze kietelt. Een andere kietelplek is de borst, vlak onder de nek, of aan een kant van de schoft. Als je een paard op zo'n kietelplek gaat krabben dan zal het waarschijnlijk zijn nek uitsteken en zijn bovenlip optrekken. Hij zal het misschien nog aangenaam vinden ook!

Bron: Becker M., Pavia A., Spadafori G., Becker T. (2007). Why do horses sleep standing up? Florida:Health Communications Inc.