Paard met mooi haarMensen die meedoen aan paardententoonstellingen geven soms veel geld uit om hun paard hariger te laten lijken. Er bestaan bedrijven die haarstukjes uit kunstvezel maken of die natuurlijk paardenhaar produceren.

Haarstukjes zijn verkrijgbaar in elke kleur, dikte of lengte en worden vastgemaakt met kleine verbindingen, deze verbindingen worden in het natuurlijke haar gevlochten of vastgelijmd. Haarstukjes kunnen het dunnere haar van het paard voller laten lijken, het kan dienen voor de manen, de staart of de voorlok.

Het kunstmatige haar heeft dezelfde kleur en wordt ingebracht tussen de echte lokken en geborsteld. Het paard lijkt dan mooie volle lokken te hebben of een dikke staart.

Je kan ook het werk laten uitvoeren door een kapper, deze zal de 'extensions' op een juiste manier aanbrengen en het haar opknappen, rechtzetten of laten krullen, het echte haar erin verweven of vlechten zodat het er heel mooi uitziet. De mmeste rasverenigingen laten deze opknapbeurten toe, en showpaarden zien er inderdaad echt mooi uit. Aan paarden en pony's die op wedstrijden of stamboekkeuringen er goed moeten uitzien wordt heel wat geld gespendeerd.

Bron: Becker M., Pavia A., Spadafori G., Becker T. (2007). Why do horses sleep standing up? Florida:Health Communications Inc.