PaardenpoepJe bent een echte paardenliefhebber? Je leeft voor uw paard? Dan is de kans groot dat je ook houdt van de geur van paardenmest. Het is aan te nemen dat veel mensen dat raar en zelfs vies vinden. Vooral als uw vrienden geen liefhebbers zijn van paarden. Maar misschien wel van honden of katten houden. Ze vergelijken dan natuurlijk de uitwerpselen van de hond of kat met die van uw paard.

Bij honden en katten kan zo'n drol wel degelijk echt stinken. Het zijn dan ook een ander soort eters dan paarden. Het zijn vleeseters. Terwijl een paard planten eet.

Net zoals bij autoliefhebbers die van de geur van een nieuwe auto houden kan jij houden van de geur van paardenmest. De geur roept herinneringen op van de doorgebrachte tijd met je paard. Of in het geval van een autofreak, zal die autogeur ook bepaalde herinneringen oproepen.

Indien je dit artikel leest en je hebt nog nooit de geur van paardenmest geroken dan moet je dat beslist eens doen. Het is helemaal niet zo vies als je denkt. Paardenmest bestaat uit verteerd plantenmateriaal en daardoor is er echt geen gelijkenis te merken met de uitwerpselen van katten of honden. Paardenmest bestaat uit een zoete en rijke geur. Echte paardenliefhebbers houden van deze geur.

 

Bron: Becker M., Pavia A., Spadafori G., Becker T. (2007). Why do horses sleep standing up? Florida:Health Communications Inc.