Is het waar dat dierenartsen alternatieve geneeskunde op paarden beoefenen (zoals acupunctuur of chiropraxie)? Ja, dit is waar. Dierenartsen beoefenen steeds meer een mix van oosterse en westerse geneeskunde. Paarden kunnen ook genezen worden door acupunctuur, chiropraxie, reiki, reflexologie,

massage, homeopathie, kruidentherapie en aromatherapie.

De oude Chinese vaardigheid van acupunctuur wordt aanvaard door zowel paarden als eigenaars. De paarden ergeren zich niet aan de naalden. De methode van acupunctuur boekt heel goede resultaten bij de paarden.

Bij chiropraxie kunnen paarden natuurlijk niet op hun buik op een bed gaan liggen, dus de dierenartsen gaan op een stoel staan om druk te zetten op de juiste plaatsen op de ruggengraat. Meestal genieten paarden van deze behandeling, sommigen vallen zelfs letterlijk in slaap tijdens de behandeling. Chiropractors voor paarden zijn bijna hetzelfde als die voor mensen, men behandelt verlamming, een pijnlijke rug en een stijve nek.

Bron: Becker M., Pavia A., Spadafori G., Becker T. (2007). Why do horses sleep standing up? Florida:Health Communications Inc.