Ponyvakantie bij Ponyparkcity

ponyparkcity 1Heb je zelf geen Shetlandpony maar wil je toch gratis leren ponyrijden? Ponyrijden kan je leren in het ponypark Ponyparkcity, dit leuk ponydorp is gelegen in Nederland. In de ponymanege leert een ervaren instructeur je hoe je een pony kan berijden, je kan er ook zelf een pony verzorgen, de pony van stal halen, zelf borstelen en er leuke uitstapjes mee maken.

PonyparkCity
Doozemansteeg 1
7798 CH
Collendoorn Nederland
 

Ga naar PonyparkCity

Vakantiehuisje + gratis pony + gratis toegang tot attractiepark

Bij ieder vakantiehuisje dat men huurt krijgt men er een Shetlandpony bij. Met gratis rijlessen door een rij-instructeur en heel wat pony-activiteiten. De pony's zijn het gewoon om met kinderen om te gaan.

Activiteiten in het ponypark

ponyparkcity 4Uiteraard krijg je een degelijke opleiding tot een ervaren ponyberijder, maar er is ook een ponyverkiezing, je ontmoet er ook Lucky Luke en Jolly Jumper en je kan helpen om de Daltons te vangen! Er is ook een Wigwam kinderclub waar men kan tekenen, knutselen, de regendans doen met echte indianen, en heel wat meer.

Er zijn familie-avonden met muziek, clowns, goochelaars, bingo en kinderdansen. Wekelijks is er een echte Amerikaanse Barbecue met lekker vlees en allerhande sausjes. Voor de mama's, papa's, oma's, opa's is er paardrijden mogelijk op een echt cowboypaard.

Een echt vakantiepark!

Je wist al dat je bij Ponyparkcity bij je vakantiehuisje gratis een pony erbij hebt, je gratis ponyrijles krijgt en gratis toegang krijgt tot attractiepark Slagharen. Maar er is ook een kinderboerderij, een zwembad, minigolf, een Pony Express-treintje dat je gratis naar het attractiepark brengt, een speeltuin, picknicktafels, de grootste Europese open-paardenstal van 150 meter lang, een Saloon met lekkere hapjes en drankjes, een internethoek (eventueel met uw eigen laptop) en een plaatselijke supermarkt voor geschenken, speelgoed, groenten, fruit, vlees, lekkere broodjes, ...

De pony's

Ponyparkcity heeft meer dan 300 pony's die op stal staan. Na het reserveren van een pony mag je uw pony zelf van stal gaan halen. Je mag deze ook zelf borstelen en eten geven. Je kan dan als een echte cowboy gaan ponyrijden in het park. De paden zijn van zand.

De pony's zijn het gewoon om met kinderen om te gaan, ze zijn dus niet bang van kinderen en niet wild. Kinderen tot 12 jaar mogen ze berijden. Als je al ervaring hebt in het berijden van een pony dan kan je dat onmiddelijk doen in het bos of de manages van Ponyparkcity.

Ik kan niet met de pony rijden

Heb je totaal geen ervaring in het berijden van een pony? Dan is dat geen probleem. In Ponyparkcity wordt gratis rijles gegeven, elke dag. Dit gebeurt natuurlijk onder deskundige leiding. Als je na de rijles op de pony kan rijden dan krijg je een medaille als belonig en mag je met je pony gaan rijden in het bos.

Zijn er ponywedstrijden?

Ja! Er zijn ook leuke ponywedstrijden in het park. Misschien ben jij wel de snelste met uw pony? Of ben je het mooiste gekleed? Je kan een toffe beker winnen!

Waar kan je met uw pony rijden?

Je kan op verschillende plaatsen met uw pony gaan rijden:

  • rijden in het bos
  • rijden in het park
  • rijden in de manege

Je kan ook gewoon lekker chillen met uw pony in de rollebollebak en The Corral.

De grootste overdekte ponystal

Ponyparkcity heeft een grote ponystal, een héél grote ponystal. Zo groot zelfs dat het de grootste overdekte ponystal is van Europa. De stal is 150 meter lang. De pony's worden er elke ochtend en avond gevoederd.

Hoe lang is mijn pony gereserveerd?

Je kan uw pony reserveren als je aankomt in het ponypark. Je pony is tijdens uw verblijfsduur voor jou dan elke dag gereserveerd tot 11 uur.

Ik wil meerdere pony's huren

Bij elk vakantiehuisje dat je huurt hoort één pony. Al je dat niet genoeg vindt en er toch nog eentje bij wil huren dan kan dat. Het is mogelijk om een extra pony te huren op voorwaarde dat er nog pony's beschikbaar zijn.

Je mag gratis een rijcap lenen

In het belang van de veiligheid is het noodzakelijk een rijcap op te zetten. Als je deze niet hebt dan kan je deze gratis lenen in het saloon. De allerkleinste ponyrijders kunnen ook gratis een rijbeugel lenen.

En papa en mama? Mogen die ook paardrijden?

Jazeker, papa en mama mogen ook rijden. Maar natuurlijk niet op een kleine Shetlandpony maar op een groter paard.

De activiteiten met de pony in Ponyparkcity

Les in ponyrijden

Heb je geen ervaring in het rijden met de pony? Dan kan je gratis les krijgen in het ponyrijden. Dit is elke dag en gebeurd onder deskundige leiding.

Wedstrijden met de pony

In het ponypark zijn verschillende wedstrijden met de pony. Een echte ponyrace of een Miss Ponyverkiezing? Ga naar huis met de beker!

Paardrijden voor mama en papa

Als papa of mama ook eens willen rijden dan kan dat op een echt cowboypaard!

Activiteiten bij minder goed weer

Er zijn heel wat activiteiten die je binnen kan doen als slecht weer is of regent. Ook met uw pony gaan de activiteiten steeds door bij minder goed weer, dit in de Lucky Town.

Andere activiteiten in Ponyparkcity

ponyparkcity 5Nooit verveling in Ponyparkcity want er zijn heel veel activiteiten.

Avondshows: Elke avond is er een toffe, leuke familieshow met avonturen van Lucky Luke, Jolly Jumper en de Daltons. Je kan dansen en meezingen met Billy the Kid en er is live countrymuziek. Er is ook een bingo voor de ganse familie waarbij je leuke prijzen kan winnen.

Lucky Luke: Lucky Luke en Jolly Jumper zijn een onafscheidelijk team. Je kan meedoen met hun avonturen en de Daltons helpen vangen.

Cowboys en indianen: Er is een echte cowboyshow met paarden, koetsen, bandieten en veel meer. Je kan mooie tekeningen maken met het opperhoofd van de indianen, Sitting Bull. En je kan de regendans doen en Zorro ontmoeten.

Bowling, poolen, gamen: In Viva Mexico kan je bowling en andere spelletjes spelen. 

Diamond mine: Je komt terecht in een oude verlaten mijn... er liggen nog kostbare diamanten. Als jij zo'n diamant vind dan mag je hem gewoon houden.

Shooting hall: Probeer uw schietkunsten uit in deze schiethal met een echt cowboygeweer.

Rodeo riding: Ben jij een durver? Ga dan de uitdaging aan om het zo lang mogelijk vol te houden op deze rodeo-stier.

BlackSmith: Hier worden hoefijzers gesmeden voor paarden, er is ook ambachtelijk smeedwerk te verkrijgen.

Golf: Neem het op tegen uw mama, papa, vriendjes en vriendinnen in de midgetgolf. Er zijn 18 verschillende banen.

De vakantiehuisjes

Ponyparkcity heeft veel leuke vakantiehuisjes. En het wordt nog leuker als je bij elk gereserveerd huisje er een pony ter beschikking bij hebt. In de vakantiehuisjes is er plaats voor 2 volwassen personen en 4 kinderen. Je hebt er alle nodige luxe zoals een tv, koelkast, keuken en toilet. In elk huisje is er gratis wifi.

De receptie

Als je aankomt dan dien je u te melden aan de receptie. Je kan er terecht om antwoorden te verkrijgen op al uw vragen aangaande het vakantieverblijf. De receptie is de ganse dag open en 's nachts is er een portier aanwezig.

Op welk uur kan je arriveren?

Bij Ponyparkcity kan je inchecken aan de receptie vanaf 14 uur.

Op welk uur dien je uit te checken?

Uitchecken doe je eveneens aan de receptie. En dat op de dag dat je vertrekt, ten laatste om 10 uur.

Zijn huisdieren toegestaan?

Bij Ponyparkcity houdt men van alle dieren, maar om de veiligheid van de pony's te garanderen is het niet toegestaan om uw eigen huisdier mee te nemen.

Waar kan je met de auto parkeren?

Je kan parkeren aan de centrale parkeerplaats aan de ingang van het park. Aan deze plaats zijn ook oplaadplaatsen ter beschikking voor elektrische auto's. Je kan ook uw auto parkeren aan uw vakantiehuisje.

Is er internet?

Ja, in Ponyparkcity is er gratis wifi beschikbaar in alle vakantiehuisjes. Ook gratis wifi beschikbaar in het Saloon en Viva Mexico.

Wat doe ik met de vuile was?

Heb je vuile was? Dan kan je die wassen in het vakantiepark, er is een wasserette voorzien.

Kan ik er fietsen huren?

Ja, je kan fietsen huren in Ponyparkcity. Dit dien je wel op voorhand te reserveren op telefoonnummer 0523-261340.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Indien je een bepaalde voorkeur van huisje hebt

Misschien ben je al eens naar Ponyparkcity op vakantie geweest en wil je nu terug reserveren in hetzelfde huisje als vorige keer. Dat is mogelijk, op voorwaarde dat het huisje nog ter beschikking is natuurlijk. Uw specifieke huisje reserveren kan aan de prijs van 12.50 Euro per huisje.

Een extra persoon laten overnachten

In een vakantiehuisje is er ruimte voor maximum 2 volwassen personen en 4 kinderen. Wil je toch een extra persoon laten overnachten dan kan dit, na toestemming van de verhuurdienst, aan de prijs van 17.50 Euro per persoon.

Prijs van het linnengoed

  • Dekbedovertrek aan de prijs van 7 Euro.
  • Handdoekpakket aan de prijs van 4 Euro.
  • Keukendoekset aan de prijs van 3.50 Euro.

Prijs annuleringsverzekering

Wanneer je een vakantiehuisje reserveert dan kan je ook aangeven of je gebruik wil maken van een annuleringsverzekering. De prijs daarvoor bedraagt 4% van de totale huursom + 1.75 Euro administratiekosten.

Prijs reserveringskosten

De prijs voor het reserveren van uw huisje is 15 Euro. Voor de gemeentelijke heffingen betaal je 6.08 Euro per huisje en per nacht.

Video Ponyparkcity

Bron: www.ponyparkcity.nl

Een ideale vakantie
voor kinderen en ouders