Pony of the AmericasBlack Hand I, dat was de naam van de hengst die aan de basis stond van dit ras, hij werd geboren in 1954. De moeder van de Pony of the Americas was een Appaloosa-merrie en de vader was een Shetlander-hengst. De eigenschappen van de Shetlander gingen verloren door het kruisen met de Quarter Horse en de Arabier.

Geschiktheid

De pony's nemen deel aan concoursen en zijn goed als ritten- en trekpaard. In de Verenigde Staten zijn ze heel geliefd. Ze worden bereden in de Engelse- en westernstijl.

Uiterlijk

De pony heeft grote intelligente ogen, meestal zie je het wit van de oogappel. Het kwalitatief hoogwaardig hoofd is klein met een concaaf profiel. Kleine oren, goed geplaatste schouders, gepronoceerde schoft, brede borst, hoog ingeplante staart. Ze hebben sterke en gezonde benen waarvan de hoeven meestal gestreept zijn.

Kenmerken

De Pony of the Americas is veelzijdig, actief en willig. Hij is vriendelijk en gevoelig van aard. Makkelijk in de verzorging. Ze zijn geschikt als springpony. De gangen zijn recht en vrij. De draf is vaak ruim.

Stokmaat

Van 1,17 m. tot 1,37 m.

Bron: Watson M., Lyon R., Montgomery S. (1999). Horse (The Complete Guide). London: Team Media Limited.