New Forest ponyDe New Forest is afkomstig van de Engelse zuidkust. Dit gebied was vanaf het land en vanop zee gemakkelijk te bereiken, het ras kreeg relatief veel ander bloed toegevoerd. In de 11de en 13de eeuw werden er pogingen ondernomen om het ras te verbeteren. In de 18de en 19de eeuw volgden er kruisingen met de Arabier, de Volbloed en inheemse paardenrassen.

Sinds 1938 wordt dit ras gecontroleerd door de New Forest Pony Breeding & Cattle Society. Het stamboek is sinds 1960 een feit.

Geschiktheid

De pony's hebben nog steeds herderstaken. Ze worden ook gebruikt voor het vangen van hun half in het wild levende soortgenoten. Het is een geschikte rijpony voor kinderen en volwassenen en tevens een goed terreinpaard dat uitstekend kan springen. Het zijn aantrekkelijke sportpony's die goede prestaties kunnen leveren. Er worden kwalitatief hoogwaardige concourspony's gekweekt door kruisingen met Volbloeden.

Uiterlijk

Deze pony's beschikken over mooie, schuine rijpaardschouders, voldoende rompdiepte, sterke benen en harde hoeven. Elk kleur mag, maar stippels en vlekken zijn niet gewenst.

Kenmerken

De New Forest is een intelligente pony die vriendelijk is en gemakkelijk te verzorgen. Hij is taai en heeft veel weerstand en makkelijk wat betreft zijn voeding. Het zijn goede springers.

Stokmaat

Ongeveer 1,42 m.

Bron: Watson M., Lyon R., Montgomery S. (1999). Horse (The Complete Guide). London: Team Media Limited.