Fell ponyAfkomstig uit de noordelijke streken. Hij stamt af van de Fries en de inmiddels uitgestorven Galloway. In de 13de eeuw werden de Fells als lastdier gebruikt, nu vooral als recreatief gebruik (rijden en mennen).

Geschiktheid

In Noord-Engeland werden deze pony's gebruikt als lastdier op runder- en schaapfarms, ze werden ook gebruikt als rijdier. Ze kunnen een volwassen persoon met een gemiddeld gewicht een ganse dag lang dragen. In de 18de en 19de eeuw was de Fell een draver die voor rijtuigen en wagens werd gespannen. Ook nu nog kan je ze soms zien tijdens menconcoursen.

Uiterlijk

De Fell heeft een breed voorhoofd, wijde neusgaten en een kleine mond. Hij heeft een edel voorkomen door de kleine muizenoren en de grote stralende ogen. De schouders zijn schuin, de achterhand en de lendenen zijn krachtig gevormd. De ronde hoeven hebben een donker en hard hoorn. De manen en de staart zijn golvend en lang. De kootbeharing is ruim behaard. Je hebt ook bruine pony's, maar de meeste zijn zwart gekleurd.

Kenmerken

Het is een sterke en soepele pony met een snelle en tredzekere gang. Het is een slimme pony die moedig en willig is. Heeft een energieke draf.

Stokmaat

Ongeveer 1,42 m.

Bron: Watson M., Lyon R., Montgomery S. (1999). Horse (The Complete Guide). London: Team Media Limited.